PARKINMÄESSÄ ON HYVÄ OLLA.

Meillä Parkinmäen palvelutalossa asuu tyytyväiset asukkaat ja täällä työskentelee motivoitunut ja ystävällinen henkilökunta. Ilmapiirimme on hyvä ja lämminhenkinen, olemme yhtä suurta perhettä!

Parkinmäen tarina

Gustaf Wilhem Wilén perusti Turun Ukkokoti-yhdistyksen vuonna 1892 hyväntekeväisyystarkoituksessa voittoa tavoittelemattomaksi, yleishyödylliseksi yhdistykseksi.

Candolinien Palvelukoti taas aloitti toimintansa vuonna 1913 Carl Efraim Candolin lahjoittamilla varoilla. Alunperin nimenä oli juhlavasti Borgerskapets i Åbo hem för ålderstigna tjenarinnor, vähän epävirallisemmin Tjänarinnehemmet.

Helmikuussa 2016 nämä historialliset palvelutalot yhdistyivät Parkinmäen Palvelutaloksi. Parkinmäen palvelutalo on peruskirjansa mukaan yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yritys. 

Annukka, 91 vuotta

Olin ensin harmissani, kun nuoret laittoivat minut tänne, mutta he olivat sittenkin oikeassa; nyt heillä on vapaus mennä ja minulla turvallista olla. Täällä minun on hyvä, on ruoka valmiina ja apu lähellä. Yksinäiselle ihmiselle on tärkeää, että yöllä ja illallakin on ihmisiä ympärillä. Ja kun sulkee ovensa, on kuin olisi kotona.

Kerran kesässä pääsen mökille Paraisille. Muistelen nuoruutta, jolloin miehen kanssa käytiin moottoriveneellä Tukholmassa. Nuorena oltiin hulluja. Nyt olen ollut leskenä jo 28 vuotta.

Elämä täällä on aktiivista; kerran viikossa käyn saunassa ja tuolijumpassakin jalka nousee, se on hyvä. Toivoisin, että kaikilla vanhuksilla olisi tällaista.

Alf, 86 vuotta

Kyllä täällä hyvin viihtyy. Poikien kanssa etsittiin kotia ja kolmesta palvelutalosta tämä oli ehdottomasti paras. Sijainti on minulle tärkeä, sillä olen edelleen aika hyvässä kunnossa ja kävelen paljon. Koti keskellä kaupunkia mahdollistaa  monenlaiset kävelyretket ja kauppatorillekin on lyhyt matka.

Koko talo huokuu puhtautta ja viihtyisyyttä, ja henkilökunta on todella ystävällistä. Ja mikä hienoa, pystyn milloin tahansa lähtemään ulos ja retkiltä palattuani aina järjestyy ruokaa, vaikken olekaan ollut ruoka-aikaan paikalla.

Pyrin nauttimaan elämästä ja pidän huumoria tärkeänä asiana elämässä, siksi otankin asiat aina huumorin kautta.

Irja, 87 vuotta

Olin vähän huonossa kunnossa, kun muutin Parkinmäkeen. Olotilani kuitenkin koheni nopeasti, kun minun ei enää tarvinnut käydä kaupassa ja hoitaa arkisia askareita. Täällä sain levätä, kerätä voimia ja parantua. Täällä minä puhkesin kukkaan!

Elämä täällä on aktiivista. Harrastan paljon mm. käsitöitä ja askartelua sekä kuulun asukasyhdistykseen ja erilaisiin piireihin. Ystäväpiirin kanssa olemme käyneet katsomassa Tamara Lundia sekä teimme jopa retken Mänttään. Seuraavaksi vuorossa on Helene Schjerfbeckin näyttely Turun Taidemuseossa.

Olen tyytyväinen, täällä minun on turvallista olla.

Eeva Salonen, vapaa-ajan ohjaaja

Olen työskennellyt talossa nyt neljä vuotta. Pidän työstäni kovasti, sillä se on ihmisläheistä, monipuolista ja palkitsevaa.

Minusta on tärkeää luoda asukkaille kodinomainen ja turvallinen ympäristö sekä paljon virikkeellistä ja mielekästä toimintaa. Haluan olla asukkaille läsnä, opin heiltä itsekin paljon. On todella palkitsevaa nähdä hymyileviä ja tyytyväisiä kasvoja.

Meillä on oma yhteisömme, me olemme täällä asukkaitamme varten.