PARKINMÄESSÄ
ON HYVÄ OLLA

Parkinmäen tarina

Gustaf Wilhem Wilén perusti Turun Ukkokoti-yhdistyksen vuonna 1892 hyväntekeväisyystarkoituksessa voittoa tavoittelemattomaksi, yleishyödylliseksi yhdistykseksi.

Candolinien Palvelukoti taas aloitti toimintansa vuonna 1913 Carl Efraim Candolin lahjoittamilla varoilla. Alunperin nimenä oli juhlavasti Borgerskapets i Åbo hem för ålderstigna tjenarinnor, vähän epävirallisemmin Tjänarinnehemmet.

Helmikuussa 2016 nämä historialliset palvelutalot yhdistyivät Parkinmäen palvelutaloksi. Parkinmäen palvelutalo on peruskirjansa mukaan yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yritys.

Sanne, tj

Tervetuloa Parkinmäelle!

Toimitusjohtajana tavoitteeni on luoda yhteisö, jossa korostuvat turvallisuus, laatu, yksilölliset tarpeet ja itsemääräämisoikeus. Yhdessä pyrimme luomaan kodikkaan ympäristön, jossa tuetaan monipuolisia aktiviteetteja ja kaksikielisyyttä. Tavoitteenamme on olla jatkuvasti edelläkävijöitä ja tulla alueemme parhaaksi palvelutaloksi kaikenikäisille ja eri kuntoisille senioriasiakkaille.

Kutsun teidät tutustumaan palvelutaloomme kokemaan huolehtivan ilmapiirimme, jonka eteen teemme ahkerasti töitä. Lämpimästi tervetuloa!

Susanne "Sanne" Karlsson
Toimitusjohtaja

Kirsti, 91 vuotta

On selvää, että muutto oman kodin yksinäisyydestä palvelutaloon on suuri elämäntapojen muutos. Minulle henkilökohtaisesti muutos on tapahtunut melko kivuttomasti ja muutosta on helpottanut huomattavasti se, että asuntoni on sisustettu omilla, entisestä kodista tuoduilla huonekalulla ja seinillä roikkuvat omat tutut taulut. Kotina tämä on entisen kodin näköinen ja oloinen, vähän pienempi vaan.

Elämä täällä on helpompaa ja turvallisempaa kuin oman kodin yksinäisyydessä, muutos vain täytyy tiedostaa, tunnustaa ja hyväksyä. Sopeutumista on edesauttanut myös aktiivinen viriketoiminta, mikä sopii mainiosti sosiaaliselle luonteelleni.

Eila ja Tapio

Jo lapsesta saakka samassa talossa asuneet Eila 94 vuotta ja Tapio 96 vuotta, olivat tavatessaan vain 6- ja 9-vuotiaita. Samoja kouluja käyneet ja tanssipaikkoja kierrelleet Eila ja Tapio ovat käytännössä olleet koko elämänsä yhdessä. Kihlat vaihdettiin armeijaan lähteneen Tapion ensimmäisellä kotilomalla ja häitä juhlittiin pari vuotta myöhemmin.

Poikkeuksellisen hieno rakkaustarina ja yhteinen elämä jatkuu turvallisesti vielä Parkinmäen palvelutalossa. Muutto palvelutaloon ei automaattisesti tarkoita yhteisestä elämästä ja kodista luopumista, vaan palvelutalossa on tilaa myös pariskunnille.

Eeva, virikeohjaaja

Olen työskennellyt talossa nyt kymmenen vuotta. Pidän työstäni kovasti, sillä se on ihmisläheistä, monipuolista ja palkitsevaa.

Minusta on tärkeää luoda asukkaille kodinomainen ja turvallinen ympäristö sekä paljon virikkeellistä ja mielekästä toimintaa. Haluan olla asukkaille läsnä, opin heiltä itsekin paljon. On todella palkitsevaa nähdä hymyileviä ja tyytyväisiä kasvoja.

Meillä on oma yhteisömme, me olemme täällä asukkaitamme varten.

Anine, vapaaehtoinen

Jäin muutama vuosi sitten eläkkeelle ja arkipäiviini vapautui aikaa, jonka halusin hyödyntää ja käyttää itselleni mieluisalla tavalla. Olin aktiivinen Marttojen toiminnassa ja sitä kautta avautui ovi myös Parkinmäen palvelutalon vapaaehtoiseksi.

Jo pienenä tyttönä kuuntelin mielelläni naapurin Olgan tarinoita ja koen olevani onnekas saadessani kokea saman nyt, kun käyn viikottain ulkoilemassa Parkinmäen asukkaiden kanssa. Parasta vapaaehtoistyössäni on ehdottomasti jutustelu ja tarinointi, yhdessäolo ja se, että saan olla aidosti avuksi.

Suurin ilo tulee asukkaiden ilahtumisista!

Jenni, lähihoitaja

Parasta työssäni on asukkaiden hyvinvointi ja tyytyväisyys sekä palkitsevinta asukkaiden viihtyvyys Parkinmäellä. Itsestä tuntuu mielekkäältä se, miten hienosti yksilöllisyys huomioidaan hoidossa ja palveluissa sekä ymmärretään erilaiset päivärytmit ja mieltymykset. Meillä asukas pääsee esimerkiksi iltasaunaan, mikäli aamusauna ei tunnu itselle luontaiselta vaihtoehdolta.

Toinen mahtava asia on työkaverit, joiden joukosta on löytynyt se paras ystäväkin. Monen ikäisistä ammattilaisista koostuva työyhteisö tuo arkeen erilaisia näkökulmia, mikä opettaa ja auttaa lisäksi ammatillisessa kehityksessä.