KOTOISAA JA LAADUKASTA
SENIORIASUMISTA.

Aktiivista seniorielämää Parkinmäen Palvelutalossa.

Panostamme aktiiviseen ja toimintakykyä ylläpitävään elämään tarjoamalla runsaasti erilaista viriketoimintaa asukkaillemme. Liikunnallisten aktiviteettien lisäksi tarjolla on myös kerhotoimintaa, kulttuuria ja retkiä sekä erilaisia keskustelu- ja ystäväpiirejä, joihin osallistuminen  on vapaaehtoista. Parkinmäessä toimii myös asukkaiden itsensä valitsema asukasneuvosto, joka kehittää toimintaa jatkuvasti yhdessä talon johdon kanssa. Asukkaiden ideoima ja toimittama lehti Ukko & Akka ilmestyy säännöllisesti.

Aktiivinen viikko-ohjelmamme sisältää erilaista toimintaa, kuten elävää musiikkia, liikuntaa ja erilaisia kerhoja. Talossamme vierailee viikoittain myös parturi-kampaaja, jalkahoitaja sekä fysioterapeutti, joiden palveluita asukkaat voivat lisämaksusta hyödyntää.

Tarjoamme asukkaillemme viikoittaisen saunan, kiinteistönhoitopalvelut, vuodevaatteiden ja pyyheliinojen vaihdon, henkilökohtaisten vaatteiden pesun ja huollon sekä asunnon siivouksen kerran viikossa. Ateriapalveluista vastaa keittiömme osaava henkilökunta, joka valmistaa herkullista kotiruokaa ja leivonnaisia erilaiset juhlapyhät ja perinteet huomioiden.

Tutustu alla olevista linkeistä palvelutarjontaamme!

!

AKTIIVINEN VIRIKETOIMINTA

Monipuolinen viriketoimintamme koostuu mm. laajasta tarjonnasta liikunnallisia hetkiä, kuten tuolijumppa, tasapainoharjoitteet, keppijumppa sekä kuminauhajumppa, joita kesäisin järjestämme myös puutarhassamme. Muutenkin ulkoilemme asukkaiden kanssa säännöllisesti. Talossa on myös kuntosali, jonka käytössä opastetaan.

Kulttuurin saralla järjestämme musiikillisia hetkiä sekä suomeksi että ruotsiksi: konsertteja, kuoroesityksiä, yhteislaulua. Musiikki tuo iloa ja se yhdistää niin arjessa kuin juhlassa. Kuvataidetta tuodaan näkyviin esim. näyttelyiden ja akvarellikurssien muodossa. Candolinin talossa toimii myös oma taideterapeutti.

Erilaiset pelit ja tietovisat ovat asukkaittemme erityisessä suosiossa. Useat kerhot, kuten Miesten- ja Naistenpiirit, Kirjallisuuspiiri ja Svenska klubben kokoontuvat säännöllisesti. Parkinmäen omien virikeohjaajien lisäksi laaja vapaaehtoistyötekijöittemme joukko on näissä aktiivisesti mukana. Säännölliset hartaushetket toteutetaan yhteistyössä Tuomiokirkkoseurakunnan ja Åbo Svenska Församlingin kanssa.

Erilaiset käsi- ja askartelutyöt, kuten kutominen ja virkkaaminen, on lähellä monen asukkaan sydäntä. Käsitöiden tekeminen ylläpitää sorminäppäryyttä ja tukee tehokkaasti muistia. Askartelupiiriin voi tulla itse askartelemaan tai vaikka vain nauttimaan muiden seurasta ja juttelemaan samanhenkisten kanssa.

Kansalliset juhlapäivät huomioimme perinteisen arvokkaasti: joulun, itsenäisyyspäivän ja veteraanipäivän juhlintaa odotetaan talossa kovasti jo etukäteen.

KATTAVAT PALVELUT

Parkinmäessä palvelut tarjotaan asukkaan kunnon mukaan räätälöityinä hoitopaketteina.
Perusturvapaketti sisältää yleistä huolenpitoa, kotisairaanhoidollisia palveluja, turvapuhelimen, päivystyksen ympäri vuorokauden sekä virike- ja kuntoutuspalveluja.

Varsinaiset hoitopaketit sisältävät tarvittaessa hyvinkin runsaasti erilaisia hoito- ja hoivapalveluja. Jokaisen asukkaan kanssa tehdään yksilöllinen palvelusuunnitelma, jossa huomioidaan henkilökohtaiset toiveet.

Palveluihimme kuuluu kotihoidon lisäksi sairaanhoitajien palvelut (esim. laboratoriokokeet, verenpaine- ja verensokerimittaukset) sekä fysioterapeutin vastaanotot. Lisäksi palvelutalossamme on tarjolla viikoittainen geriatrian erikoislääkärin vastaanotto. Parkinmäessä on myös mahdollisuus suuhygienistin sekä hammaslääkärin palveluihin kotikäyntinä.

Jokapäiväinen elämä on tietysti myös paljon muuta kuin hoidollisia palveluita: vähintään yksi Parkinmäen neljästä saunasta lämpiää joka päivä. Välillä on virkistävää käydä talon parturi-kampaajalla tai vaikka jalkahoitajalla – kunhan vain runsaalta harrasteohjelmalta ehtii...

OMA KEITTIÖ

Oma keittiömme valmistaa perinteistä, herkullista kotiruokaa. Suosimme lähiruokaa ja suunnittelemme ruokalistan sesongin mukaisesti. Huomioimme juhlapyhät, katamme asukkaillemme pitopöytiä mm. joulunaikaan, pääsiäispyhinä, äitienpäivänä, juhannuksena. Huomioimme ruokalistalla kestävän kehityksen periaatetta ja valmistamme lähes kaiken ruokamme itse. Tuoreet salaatit, kasvikset sekä hedelmät kuuluvat jokapäiväiseen ruokalistaamme. Keittiössämme on myös oma leipomo, jossa leivotaan suurin osa ruokaleivistä samoin kuin iltapäiväkahvilla tarjottavat kahvileivät.

Suhteemme ruokaan on reilu ja rehevä. Asukkaamme voivat valita täysmaidosta rasvattomaan, itse käytämme ruuanvalmistuksessa voita, kermaa ja suolaa. Ruokahalun herättäminen tuoksuilla ja ruuan kauniilla ulkonäöllä on meille itsestäänselvyys. Huomioimme ruokavalioissamme dieetit sekä lääkkeiden ja ruoka-aineiden mahdollisia yhteisvaikutuksia.

Keittiömme henkilökunta muodostuu ammattilaisista: olemme ylpeitä siitä, että aterioiden laadusta vastaa peräti kuusi koulutettua kokkia. Omavalvontamme on esimerkillistä ja toimimme myös usean oppilaitoksen opiskelijoille oivana työharjoittelupaikkana. Panostamme keittiössämme jatkuvaan koulutukseen sekä kestävän kehityksen toimintatapaan.

SIIVOUS- JA HUOLTOPALVELUT

Kodinomaisuus on meille tärkeää. Tutut laitoshuoltajat käyvät asukkaiden kodeissa vähintään kerran viikossa huolehtimassa siitä, että koti on siisti ja puhdas. Myös yleisten tilojemme siisteydestä ja järjestyksestä pidämme hyvää huolta, sillä puhtaassa kodissa on jokaisen hyvä olla.

Liinavaatehuolto kerran kuukaudessa sisältyy siivouksen hintaan. Asukkaiden vaatteet pesemme talon omassa pesulassa. Kunnan ostopalveluasukkailla tämä palvelu kuuluu vuokraan.

Parkinmäen palvelutalossa työskentelee myös oma kiinteistönhoitaja. Talonmies auttaa asukkaita kodin pikkukorjauksissa, esim. viemärien avauksissa, kaukosäätimen patterien vaihdossa tai lampun vaihdossa. Oma talonmiehemme pitää huolta myös pihoistamme, jotta asukkailla olisi turvallista ja mukavaa ulkoilla ympäri vuoden.

Meille asukastyytyväisyys on tärkeää, valvomme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti.

Olemme täällä
asukkaitamme varten.

Parkinmäen palvelutalo muodostuu neljästä erillisestä talosta, joista osa on yhdistetty keskenään toisiinsa viihtyisäksi kokonaisuudeksi. Rakennuksissa on useita viihtyisiä oleskelutiloja, joissa asukkaat voivat viettää yhteistä aikaa. Yhteisissä tiloissa on televisio- ja kirjastonurkkauksia, harrastetiloja sekä kuntoilutiloja. Virikkeellinen ja aktivoiva ympäristö luo edellytykset asukkaiden fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn säilyttämiseen sekä antaa mahdollisuuden myös kuntoutumiseen.

Asuntoja neljässä talossa on yhteensä 131 ja niiden koko vaihtelee 21 neliöstä 55 neliöön. Kaikissa asunnoissa on inva-mitoitettu kylpyhuone. Lisäksi useissa asunnoissa on oma jääkaappi ja isommissa asunnoissa keittiönurkkaus. Asukas sisustaa asunnon omilla kalusteillaan, mikä osaltaan lisää oman kodin tuntua ja viihtyisyyttä.

Kaunis pihapuisto, joka sata vuotta sitten istutettiin puuttomalle kukkulalle, on tänä päivänä erittäin tärkeä viihtyvyystekijä korkeine puineen, ruusuineen ja pienine solisevine suihkukaivoineen. Puistossa on mahdollisuus ulkoilla ympäri vuoden ja sään salliessa kesällä mm. iltapäiväkahvit, hartaudet ja aamujumpat vietetään pihapuistossa. Linnut visertävät ja oravat hyppivät puissa.

RÄÄTÄLÖITY HINNOITTELU

Asumisen hintaan vaikuttaa asukkaan kokonaistilanne sekä kotihoidon ja palveluiden tarve, mitkä arvioidaan aina yksilöllisesti asukkaan tilanteen mukaan. Hoitopalvelupaketin hintaa määrittelee viikoittaisen avuntarpeen ajallinen kesto. Alla olevalla laskurilla saat suuntaa-antavan hinnan asumiselle, valitsemillasi lisäpalveluilla.
Lisäpalvelujen hinnoittelu tarkemmin erillisessä HINNASTOSSA.

Itsemaksavana asukas vastaa kaikista kustannuksista itse. Tällöin asumiseen ja palveluihin voidaan hakea eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea sekä käyttää kotitalousvähennystä (palveluseteliasiakkaat eivät kuulu kotitalousvähennyksen piiriin.)

Huomioithan, että kotikunnan myöntämällä tehostetun palveluasumisen palvelusetelissä tai ostopalvelussa hinnoittelu tapahtuu eri tavalla eikä laskuria voi tässä tilanteessa käyttää. Olethan tällöin yhteydessä puhelimitse hoitotyön johtaja Teijaan: 0400 279 986

Avaa laskuri