TOIMIVAA JA JOUSTAVAA
TILAPÄISASUMISTA.

Kun on tarve
väliaikaiselle kodille.

Parkinmäen palvelutalon tilapäisasuminen on mainio ratkaisu esimerkiksi putkiremontin, sairaalasta kuntoutumisen tai omaishoitajan vapaan ajaksi. Mikäli mietit Parkinmäkeä pysyväksi kodiksi, voit myös tulla kokeilemaan meillä asumista vaikkapa parin viikon ajaksi.

Asumisen kesto sovitaan yksilöllisen tarpeen mukaan - muutamasta päivästä useaan kuukauteen asti. Tilapäisasukkaaksi tuleville asiakkaille on valmiiksi kalustettuja huoneita ja he saavat osallistua virike- ja harrastustoimintaan muiden tapaan. Ateriat, siivous ja kaikki tarvittavat hoito- ja hoivapalvelut sisältyvät kokonaishintaan.

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä räätälöity tarjous:

0400 279 986 / hoitotyön johtaja Teija
tai
0400 541 030 / tukipalvelupäällikkö Tarja.

AKTIIVINEN VIRIKETOIMINTA

Monipuolinen viriketoimintamme koostuu mm. laajasta tarjonnasta liikunnallisia hetkiä, kuten tuolijumppa, tasapainoharjoitteet, keppijumppa sekä kuminauhajumppa, joita kesäisin järjestämme myös puutarhassamme. Muutenkin ulkoilemme asukkaiden kanssa säännöllisesti. Talossa on myös kuntosali, jonka käytössä opastetaan.

Kulttuurin saralla järjestämme musiikillisia hetkiä sekä suomeksi että ruotsiksi: konsertteja, kuoroesityksiä, yhteislaulua. Musiikki tuo iloa ja se yhdistää niin arjessa kuin juhlassa. Kuvataidetta tuodaan näkyviin esim. näyttelyiden ja akvarellikurssien muodossa. Candolinin talossa toimii myös oma taideterapeutti.

Erilaiset pelit ja tietovisat ovat asukkaittemme erityisessä suosiossa. Useat kerhot, kuten Miesten- ja Naistenpiirit, Kirjallisuuspiiri ja Svenska klubben kokoontuvat säännöllisesti. Parkinmäen omien virikeohjaajien lisäksi laaja vapaaehtoistyötekijöittemme joukko on näissä aktiivisesti mukana. Säännölliset hartaushetket toteutetaan yhteistyössä Tuomiokirkkoseurakunnan ja Åbo Svenska Församlingin kanssa.

Erilaiset käsi- ja askartelutyöt, kuten kutominen ja virkkaaminen, on lähellä monen asukkaan sydäntä. Käsitöiden tekeminen ylläpitää sorminäppäryyttä ja tukee tehokkaasti muistia. Askartelupiiriin voi tulla itse askartelemaan tai vaikka vain nauttimaan muiden seurasta ja juttelemaan samanhenkisten kanssa.

Kansalliset juhlapäivät huomioimme perinteisen arvokkaasti: joulun, itsenäisyyspäivän ja veteraanipäivän juhlintaa odotetaan talossa kovasti jo etukäteen.

KATTAVAT PALVELUT

Parkinmäessä palvelut räätälöidään asukkaan kunnon mukaan räätälöityinä hoitopaketteina. Jokaisen asukkaan kanssa tehdään yksilöllinen palvelusuunnitelma, jossa huomioidaan henkilökohtaiset tarpeet.

Palveluihimme kuuluu lähihoitajien lisäksi sairaanhoitajien palvelut (esim. laboratoriokokeet, verenpaine- ja verensokerimittaukset) sekä fysioterapeutin vastaanotot. Lisäksi palvelutalossamme on tarjolla viikoittainen geriatrian erikoislääkärin vastaanotto. Parkinmäessä on myös mahdollisuus suuhygienistin sekä hammaslääkärin palveluihin kotikäyntinä.

Jokapäiväinen elämä on tietysti myös paljon muuta kuin hoidollisia palveluita: vähintään yksi Parkinmäen neljästä saunasta lämpiää joka päivä. Välillä on virkistävää käydä talon parturi-kampaajalla tai vaikka jalkahoitajalla – kunhan vain runsaalta harrasteohjelmalta ehtii...

OMA KEITTIÖ

Oma keittiömme valmistaa perinteistä, herkullista kotiruokaa. Suosimme lähiruokaa ja suunnittelemme ruokalistan sesongin mukaisesti. Huomioimme juhlapyhät, katamme asukkaillemme pitopöytiä mm. joulunaikaan, pääsiäispyhinä, äitienpäivänä, juhannuksena. Huomioimme ruokalistalla kestävän kehityksen periaatetta ja valmistamme lähes kaiken ruokamme itse. Tuoreet salaatit, kasvikset sekä hedelmät kuuluvat jokapäiväiseen ruokalistaamme. Keittiössämme on myös oma leipomo, jossa leivotaan suurin osa ruokaleivistä samoin kuin iltapäiväkahvilla tarjottavat kahvileivät.

Suhteemme ruokaan on reilu ja rehevä. Asukkaamme voivat valita täysmaidosta rasvattomaan, itse käytämme ruuanvalmistuksessa voita, kermaa ja suolaa. Ruokahalun herättäminen tuoksuilla ja ruuan kauniilla ulkonäöllä on meille itsestäänselvyys. Huomioimme ruokavalioissamme dieetit sekä lääkkeiden ja ruoka-aineiden mahdollisia yhteisvaikutuksia.

Keittiömme henkilökunta muodostuu ammattilaisista: olemme ylpeitä siitä, että aterioiden laadusta vastaa peräti kuusi koulutettua kokkia. Omavalvontamme on esimerkillistä ja toimimme myös usean oppilaitoksen opiskelijoille oivana työharjoittelupaikkana. Panostamme keittiössämme jatkuvaan koulutukseen sekä kestävän kehityksen toimintatapaan.

SIIVOUS- JA HUOLTOPALVELUT

Kodinomaisuus on meille tärkeää. Tutut laitoshuoltajat käyvät asukkaiden kodeissa vähintään kerran viikossa huolehtimassa siitä, että koti on siisti ja puhdas. Myös yleisten tilojemme siisteydestä ja järjestyksestä pidämme hyvää huolta, sillä puhtaassa kodissa on jokaisen hyvä olla.

Liinavaatehuolto kerran kuukaudessa sisältyy siivouksen hintaan. Asukkaiden vaatteet pesemme talon omassa pesulassa. Kunnan ostopalveluasukkailla tämä palvelu kuuluu vuokraan.

Parkinmäen palvelutalossa työskentelee myös oma kiinteistönhoitaja. Talonmies auttaa asukkaita kodin pikkukorjauksissa, esim. viemärien avauksissa, kaukosäätimen patterien vaihdossa tai lampun vaihdossa. Oma talonmiehemme pitää huolta myös pihoistamme, jotta asukkailla olisi turvallista ja mukavaa ulkoilla ympäri vuoden.

Meille asukastyytyväisyys on tärkeää, valvomme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti.