FUNGERANDE OCH FLEXIBELT INTERVALLBOENDE.

Då man behöver
ett tillfälligt hem.

Intervallboende i Barkbackens Servicehus är en utmärkt lösning till exempel under en rörreparation, sjukhusrehabilitering eller då egenvårdaren är ledig. Om du funderar på Barkbacken som permanent hem kan du komma och prova bo hos oss ett par veckor.

Tiden för boendet kommer man överens om enligt det individuella behovet – allt från några dagar till flera månader. För intervallklienter är rummen färdigt möblerade och de kan delta i fritids- och hobbyverksamheten såsom alla andra. Måltiderna, städningen och alla vård- och omsorgstjänster, som behövs, ingår i helhetspriset.

Ta kontakt och be om ett skräddarsytt erbjudande:

0400 279 986 / vårdchefen Teija
tai
0400 541 030 / stödservicechefen Tarja.

Vår aktiva fritidsverksamhet

Vår mångsidiga fritidsverksamhet består av ett brett urval av rörliga stunder, såsom stoljumpa, balansövningar, käppjumpa samt gummibandsjumpa, som under somrarna hålls i trädgården. I övrigt är vi regelbundet ute med våra seniorer. Vi har även ett gym i huset. Gällande användningen av apparaterna ges direktiv och hjälp.

På den kulturella sidan arrangerar vi musikstunder på både finska och svenska: konserter, köruppträdanden, allsång. Musik ger glädje och den förenar både till vardags och fest. Bildkonst för vi fram via utställningar och akvarellkurser. På Candolinska finns en egen konstterapeut.

Våra boende gillar olika spel och frågesporter. De flesta klubbar, såsom Miesten- ja Naistenpiirit, Konstklubben och Svenska Klubben sammanträder regelbundet. Förutom Barkbackens egna fritidsledare deltar en stor grupp frivilligarbetare aktivt. I samarbete med Tuomiokirkkoseurakunta och Åbo svenska församling har vi regelbundet andaktsstunder. Olika handarbeten och hobbyarbeten är mången boendes hjärtesak. Att handarbeta bevarar fingerfärdigheten och stöder effektivt minnet. Till hobbykretsen kan man komma och pyssla eller bara  njuta av andras sällskap och tala med likasinnade.

De nationella  helgerna uppmärksammar vi traditionellt högtidligt: vi väntar i god tid väldigt mycket på julen, självständighetsdagen och veterandagsfesten.

HELTÄCKANDE TJÄNSTER

På Barkbacken erbjuder vi skräddarsydda vårdpaket, enligt den boendes kondition. Med varje boende görs en individuell vårdplan, i vilken personliga behov tas i beaktande.

Till våra tjänster hör, förutom närvårdarnas, även sjukskötarnas tjänster (t.ex. laboratorieundersökningar, blodtrycks- och blodsockermätningar) samt fysioterapeutmottagning. En specialiserad geriatriker håller mottagning varje vecka. Utöver detta finns även möjlighet till hembesök av tandläkare och tandhygienist.

Till vardagen hör givetvis mycket annat än endast vårdtjänster. Åtminstone en av Barkbackens fyra bastun värms varje dag. Ibland är det uppiggande att besöka husets frisör eller t.ex. fotvårdaren – om man bara hinner för det rikliga fritidsprogrammet…

DET EGNA KÖKET

Vårt eget kök tillreder traditionell, läcker husmanskost. Vi föredrar närmat och vi planerar matlistan enligt säsong. Vi tar i beaktande helgerna, vi dukar till buffet till våra boende bl a under julen, påsken, morsdag, midsommar. Vi  planerar vår matlista enligt principen för hållbar utveckling och lagar nästan all mat själva. Fräscha sallader, grönsaker samt frukt hör till vår dagliga matlista. Köket har också ett eget bageri, som bakar en stor del av vårt matbröd samt kaffebrödet som bjuds till eftermiddagskaffet.

Vårt förhållande till mat är hälsosamt och rikligt. Våra boende kan välja allt från helmjölk till fettfri, vi använder  smör, grädde och socker  i matlagningen. Det är en självklarhet för oss  att reta aptiten med dofter och vackert upplagd mat. Vi tar i beaktande dieter och eventuell samverkan mellan mediciner i vår kost.

Kökspersonalen består av yrkesmänniskor: vi är stolta över att hela sex kockar ansvarar för kvaliteten på våra måltider. Vår egenkontroll är exemplarisk och vi fungerar som en utmärkt praktikplats för flera läroanstalter. Vårt kök satsar på en kontinuerlig skolning samt ett på handlingssätt med hållbar utveckling.

STÄD- OCH SERVICETJÄNSTER

Hemtrevnaden är viktig för oss. De bekanta anstaltvårdarna besöker seniorerna minst en gång per vecka och ser till att hemmet är prydligt och rent. Vi ser också till att de allmänna utrymmena är städade och  i ordning, för det är trevligt att vistas i ett rent hem.

Byte  av sängkläder en gång i månaden hör till städningspriset. Boendes egna kläder tvättar vi i vårt eget tvätteri. Denna tjänst hör till dem som har  kommunernas köptjänst.

Barkbackens servicehus har också en egen fastighetsskötare. Gårdskarlen hjälper boende med hemmets småreparationer, t ex att putsa avlopp, att byta batteri i fjärrkontrollen eller byta lampor. Vår egen gårdskarl sköter även om våra gårdar, så att seniorerna har det tryggt och trevligt då de rör sig ute året om.

Vi prioriterar kundbelåtenheten, vi övervakar och utvecklar konstant vår verksamhet.